Onmisbare stylingtips

Over smaak valt niet te twisten. Maar er zijn wel stylingsmanieren die altijd het juiste effect geven. Zit je even vast met je creativiteit?  Deze tips helpen je weer verder op weg naar je droominterieur. Natuurlijk heel handig, maar het allerbelangrijkste is dat jouw interieur je iedere dag weer blij maakt. Pak die highlights eruit die jou het meest aanspreken en maak van je nieuwe huis jouw thuis. Is je woning nog in de voorbereidende fase of in aanbouw? Dan nog even geduld. In ieder geval alvast heel veel plezier bij het inrichten van jouw nieuwe droomhuis!

Hoe kies je een muurkleur?

Het kleuren van een muur in een afwijkende geeft je interieur net dat beetje extra. Dat hoeft natuurlijk niet alleen met verf gedaan worden. Ook met behang geef je je interieur een heel andere look als je dit op 1 of 2 wanden toepast. Maar hoe bepaal je die kleur en/of het dessin? Weet dat elke ruimte anders is. Daarom kan een kleur op de ene wand een heel ander effect geven dan op de andere. Zet je echter eerst alle meubels op hun uiteindelijke plek, dan kun je veel beter bepalen op welke muur je de kleur wilt toepassen. Ook de kleur en het eventuele dessin is dan makkelijker te bepalen. Vergeet dan niet eerst wat kleurstalen bij de bouwmarkt op te halen.

Hoe kies je een muurkleur?

Creëer een ruimtelijk effect

29 november '18

Ken je dat? Zoveel mooie meubels gezien, maar geen plaats om ze allemaal neer te zetten? Eén ding is duidelijk. Je kamer dan maar volproppen met kastjes, bijzettafeltjes, stoelen en poefjes geeft niet het juiste effect. Maak de keuze voor je meubels zo dat je deze met voldoende ruimte eromheen neer kunt zetten. Zo accentueer je deze pronkstukken en laat je ze veel beter uitkomen.

image alt

Schilderij of kleed; Hoe bepaal je de plek?

Je hebt het perfecte stuk voor aan de muur gevonden. Maar hoe bepaal je dan de hoogte waarop deze komt te hangen? Er is eigenlijk maar 1 stelregel. Hang je kunstwerk altijd op met het onderwerp op ooghoogte in het midden van een bank, muur of wandkast. Twijfel je over de plek? Maak voor je begint te boren even een foto van de kamer. Zo kun je de situatie net even met andere ogen bekijken. 

En dan dat geweldige kleed. Over het algemeen geldt voor een vloerkleed in de woonkamer; hoe groter hoe beter. Kies het liefst een kleed waar de bank, eventuele losse stoelen en de salontafel op passen. Voor een kleine(re) ruimte neem je een kleed waarbij je meubelen er niet óp staan, maar er redelijk dicht omheen. Als laatste kun je ook nog kiezen voor een kleed waarbij je vervolgens alleen de voorkant van de meubelen erop zet. Dus alleen de vóórste pootjes van je stoelen en banken.

Een gegeven paard

Een gegeven paard

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je krijgt van iemand anders met de beste bedoelingen iets voor je nieuwe huis. Niet jouw smaak. Of je erft een familiestuk dat al heel lang in de familie is en van generatie op generatie wordt overgedragen dat totaal niet in jouw stijl past. Kun je er met wat aanvullende accessoires nog steeds geen passend element van maken? Denk dan eens na over een nieuwe plek. Misschien in een andere kamer? Of geef het een kleur die wel in jouw interieur past. Soms doet dat al wonderen.

Licht-puntjes op de i

Een perfect gestylde kamer. Als de juiste verlichting ontbreekt doet dat afbreuk aan het hele plaatje. Hou rekening met lichtinval bij het uitkiezen van je raambekleding. Dichte vitrage, donkere lamellen, shutters of rolgordijnen? Kies in geval van weinig of kleine ramen voor meer transparante vitrage en raambekleding in een lichte tint. Daglicht wordt dan weerkaatst in plaats van afgebroken. Gaat je hart toch uit naar die antracietkleurige shutters? Compenseer dan met meer lichtpunten in je kamer. Een spot boven je favoriete schilderij? Liefst met dimmer. Fleur een donker hoekje op met een mooie staande lamp. Kies in ieder geval niet voor één centrale hanglamp die de hele ruimte verlicht. Kaarsen, windlichten en lantaarns geven daarnaast op ieder gewenst plekje een warme gloed aan de ruimte. Huisdieren of kleine kinderen? Zet natuurgetrouwe led-kaarsen in je windlicht en niemand die het verschil ziet!

Ja, doen..!

Geef je huis zijn eigen uitstraling en creëer jouw persoonlijke stijl. Woonprogramma's op tv, glossy magazines en blogs. De trendwatchers weten de nieuwste trends allemaal perfect te presenteren. Maar dat betekent niet dat je alles exact zo moet kopiëren. Wel fan van de knuffeltrend (zachte accessoires en poederige pasteltinten), maar geen fan van zo'n schapenvelletje op de bank? Pak die elementen eruit die jou aanspreken en maak je eigen mix. 

Doen..!
Liever niet

Liever niet

Zet je huiskamer niet te vol. Kies 1 eyecatcher. Dit stuk fungeert als het focuspunt waar je de rest van je inrichting op aanpast. Dat hoeft geen opvallend groot schilderij te zijn (mag natuurlijk wel). Ook je grijze bank zou jouw eyecatcher kunnen zijn. Kleed je deze aan met weelderige kussens, een plaid en vaasjes (in diverse tinten van jouw favoriete kleur) op je salontafel. Dan heb je het middelpunt van je inrichting te pakken!