Opgeleverd

De eerste schop in de grond voor Weideblick

4 maart '22

Woensdag heeft wethouder Robin van Ulzen de eerste schop in de grond gezet voor de bouw van de eerste woningen van Weideblick. Het gaat om een nieuw plandeel met 285 woningen met daarin huur- en koopwoningen in alle prijsklassen. Weideblick is gelegen in de wijk Nieuwveense landen, waar woonruimte komt voor bijna 2.000 huishoudens.

Weideblick is een ontwikkeling van Roosdom Tijhuis en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. De nieuwe buurt kent een kleinschalige opzet met veel water, groen en een dorps karakter. Het voormalige weidegebied met haar flora en fauna vormt het uitgangspunt voor de opzet van de wijk. Wethouder Robin van Ulzen: “Er is veel vraag naar allerlei soorten woningen in Meppel. Het is goed te zien dat de ontwikkeling van Weideblick mensen een nieuw thuis kan geven, van sociale huur tot aan koopwoningen in het duurdere segment. Er komt ook een aantal bouwkavels waar mensen zelf een huis op kunnen laten bouwen. Een mooi divers plan!”

Verhuur door BPD Woningfonds

De woningen waarvan de bouw is gestart zijn naar verwachting in oktober gereed voor bewoning. Het zijn ruime eengezinswoningen in de middenhuur. BPD Woningfonds biedt de woningen na de zomer te huur aan. BPD Woningfonds is een uniek fonds dat bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen.

Rebecca Haasdijk, Sr. Assetmanager van BPD Woningfonds: “Met ons woningfonds, dat we in 2019 samen met Rabobank hebben opgericht, willen we een betaalbare woning voor alle doelgroepen met een middeninkomen mogelijk maken. Dat we hier in Meppel ruime en duurzame eengezinswoningen voor gezinnen in een groene wijk kunnen realiseren is fantastisch.

Aansluitend aan de start van de bouw van de eerste huurwoningen, volgt de start van de bouw van koopwoningen. De toekomstige bewoners waren aanwezig toen de wethouder de schop in de grond zette. De toekomstige bewoners van Plevier vertellen: “Wij komen uit Meppel en wij willen hier graag blijven. Wij zijn blij dat we nu kunnen wonen in het mooiste nieuwbouwproject in Meppel.”

Voor de zomer komen er weer woningen in verkoop. Het gebied wordt ontwikkeld door Roosdom Tijhuis en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. De sociale huurwoningen worden via Stichting Woonconcept aangeboden aan woningzoekenden.